In het weekend van 24 en 25 juni werden de finales van de matchplay kampioenschappen gespeeld op zowel de Executive Course als op Championship Course. In totaal hadden zich 100 deelnemers opgegeven om een gooi te doen naar de diverse titels. In de afgelopen maanden werden de voorronden gespeeld, zodat in het finale weekend de beste 4 dames en 4 heren streden voor de titel op de Executive course en de beste 16 dames en 16 heren op de Championship Course.

 Executive Course
Bij de dames ging de finale tussen Tineke Crul en Stans Vermulst. Het werd een bloedstollend spannende strijd. Na 9 holes was de stand gelijk, zodat er extra holes gespeeld moesten worden in de vorm van een sudden death. Dit betekent dat de speler die als eerste een hole verliest, de finale verloren heeft. Uiteindelijk trok Tinneke Crul aan het langste eind en werd zo de dames kampioen van de Executive Course.

Bij de heren ging de eindstrijd tussen Teun de Vocht en Toon Willems. En ook hier was de spanning om te snijden, zodat ook in deze partij de sudden death de beslissing moest brengen. Toon Willems bleek de langste adem te hebben, zodat hij zich mocht laten kronen tot de heren kampioen van de Executive Course.

Championship Course
Op de Championship Course was de strijd zo mogelijk nog spannender. Bij de dames bereikte Irene Gerards de finale door pas na 22!!! holes Angeline van der Meulen te verslaan. Daarna moest zij in het in de finale opnemen tegen de grote favoriet Loes Markhorst. Helaas moest Loes na 7 holes de strijd opgeven en werd Irene de dames kampioen 2017.

Bij de heren was tijdens de halve finale de jeugdige Melvin Muller verrassend de meerdere van Dave Prinsen en kwam hierdoor in de finale. Dit mocht wel een regelrechte sensatie worden genoemd en geeft aan dat het golfniveau van Melvin met sprongen vooruit gaat. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

In de finale moest Melvin het opnemen tegen good old Nick Elsen. Ondanks dat Melvin na negen holes wederom een verrassende voorsprong had genomen en een nieuwe sensatie in de lucht hing,  moest hij op de laatste hole het hoofd buigen voor Nick. Een zwaar bevochten overwinning van Nick, die wederom liet zien over stalen zenuwen te beschikken.

Huldiging
Bij de huldiging was er een gezellig samenzijn van alle aanwezigen en de kampioenen. Theanne van Lierop reikte de prijzen uit en sprak haar tevredenheid uit over het goede verloop van deze kampioenschappen. Bij de prijsuitreiking werd door Irene Gerards de recent overleden Ton Markhorst gememoreerd, die als organisator alle voorbereidingen van dit Matchplay kampioenschap uitstekend had uitgevoerd.