Op 9 juli, een zonovergoten zwoele zondag verzamelden zich 72 echtparen en echte paren voor het spelen van de Sorry Schat wedstrijd. Alle paren waren vooraf gecontroleerd bij de Burgerlijke Stand en dubbel gecontroleerd door de wedstrijdleiding Irene Lemmers en Eddy Filon.  Alle paren slaagden voor deze toelatingstoets en konden vol goede moed van start gaan. De wedstrijd werd gespeeld in de vorm Chapman foursome strokeplay. In deze wedstrijdvorm wordt gespeeld door teams van 2 personen. Beiden slaan af, bij de tweede bal speelt het team elkaars bal en daarna wordt gekozen voor de beste bal, die vervolgens wordt gespeeld door de partner. Tot slot wordt er om en om gespeeld tot er is uitgehold. Deze wedstrijdvorm staat garant voor leuke en spannende golfmomenten.

Iedereen was op tijd aanwezig, zodat om exact 11.00 uur kon worden gestart in de vorm van een shot gun. De stemming was opperbest en er werd echt serieus gespeeld. Hier en daar werden ook zware discussies gevoerd met name hoe een bepaalde bal moest worden gespeeld. Ergens op hole 17 werd zelfs een beetje gemopperd: “je moet van mijn bal afblijven als ik moet spelen”. Prompt ging het mis en werd de put gemist. Kostbaar puntje teveel op het einde van de rit.
In de aanloop naar de wedstrijd genoot de wedstrijdcommissie al van het grote aantal inschrijvingen en van het kiezen en inkopen van de prijzen en cadeautjes.
Irene en Eddy deelden tijdens de wedstrijd koel fruit en water uit. Dat was ook wel nodig vanwege het warme weer en de soms verhitte discussies. Irene en Jan hadden voor de fruithapjes en energierepen gezorgd en alle paren werden op de gevoelige plaat vastgelegd.
De wedstrijdleiding had niets aan het toeval overgelaten en zelfs mooi weer geregeld door vooraf een bezoek te brengen aan de zusters Clarissen. Na ruim 5 uur was iedereen binnen en werd men ontvangen met een heerlijk koel en verfrissend drankje.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vond rond half 6 plaats. De wedstrijdleiding had alles keurig geregeld en ontving dan ook veel complimenten. Zij dankten alle deelnemers voor hun deelname en hun sportiviteit.
Na de prijsuitreiking kreeg ieder paar nog een cadeautje, onder het motto mocht het toch nog verkeerd gaan, zet dan een kaars voor je raam vannacht.
Iedereen ging dan ook met een goed en enthousiast gevoel naar huis en natuurlijk gold dat ook voor de wedstrijdleiding. Uiteraard ook dank aan het horecapersoneel, die iedereen weer keurig voorzag van zijn natje en droogje. Zie ook de foto’s, met dank aan Cees van Dijk.

Het volgende evenement van de Thema Commissie is  zondag 8 oktober de Cross Country wedstrijd. Natuurlijk hopen Irene en Eddy wederom op een massale opkomst.

Wedstrijduitslagen:

Schattigst paar: Anny en Martien Maas
Longest dames: Pauline Schiks, heren Theo Merkus
Neary dames Marget van Dijk, heren Eric Janssen

Einduitslag:

  1. Peggy en Tim Blankwater
  2. Pauline Schiks en Dirk Boef
  3. Anny en Martien Maas