Ruim 6 jaar geleden alweer, werd de Exco Commissie opgericht door Eddy Filon en Ine Somers. Voortvarend en vol enthousiasme. In die tijd konden zij beiden niet bevroeden hoeveel golfplezier deze commissie zou gaan brengen bij veel leden van de Stippelberg.

De naam Exco staat natuurlijk voor onze Executive Course, die in de wandelgangen ook vaak “de kleine baan” wordt genoemd. Onterecht eigenlijk, want daarmee wordt deze uitdagende Course schromelijk te kort gedaan.

Nog steeds organiseert de Exco Commissie, intussen uitgebreid met nog een aantal betrokken leden, wekelijks wedstrijden zoals de Woensdagochtend, de Expeditie en de Maandbeker. Bij deze qualifying wedstrijden worden etiquette en regels nageleefd en iedereen is van harte welkom.  Of je nu een beginnende of al meer ervaren golfer bent, de wedstrijden zijn laagdrempelig, gemoedelijk en is er een goede verstandhouding tussen de golfers onderling. Niemand moppert over flightindelingen, iedereen staat voor elkaar klaar. Zelfs lief en leed wordt gedeeld.

Het is niet voor niets dat bijna iedereen op de Woensdagwedstrijd graag aanwezig is . Het inschrijfgeld is altijd € 2,- en omdat na de wedstrijd iedereen zijn eigen consumptie betaalt, voelt dat voor velen als “vrijheid, blijheid”. Dit alles geeft een geweldige sfeer!

Daarnaast wordt door de commissie ook nog de Touwtjeswedstrijd, Miss Green Tee Cup en de Nightflight georganiseerd. Met Sinterklaas, Kerst en Pasen wordt op de woensdagwedstrijden nog vaak iets ludieks bedacht, wat regelmatig zorgt voor hilarische foto’s en taferelen …

Ieder jaar heeft deze commissie een teambuildingsdag. Natuurlijk op eigen kosten. Dat gaat in de vorm van een gezellig uitje met zijn allen in stijl. Golfen dus.  En… om te broeden op nog meer leuke wedstrijden op onze geweldige Executive Course.

Onderstaande foto is gemaakt tijdens het uitje van 2017.  Op Golfbaan Kapèlkeshof in Grashoek.
Met Ine, Eddy, Bianca, Wilma, Maria, Marie-José en Jeanine. Al dan niet met “aanhang”.