De Heren Wedstrijdcommissie (HeCo) start 2018 met een aantal nieuwe gezichten. Na het trieste overlijden van Ton Markhorst vorig jaar, was er al behoefte aan aanvulling, later dat jaar gaven de zittende leden, Dick Groeneveld, André de Koning  en Henk van Helmond aan dat ze, na vele jaren de heren competitie te hebben geleid, het stokje wilden overgeven aan een nieuwe groep.

Gelukkig meldden zich al vrij vlug een aantal nieuwe heren die de vacatures wilden vervullen. Inmiddels zijn de nieuwe commissieleden ingewerkt en kunnen ze aan de slag. Tijdens de afsluiting van de zomercompetitie 2017 werd al afscheid genomen van Dick Groeneveld.

Tijdens de Herendag van 8 januari jongstleden, waar ondanks de koude oostenwind een flinke opkomst was, werd na de prijsuitreiking afscheid genomen van Henk van Helmond en André de Koning. Zij werden enorm bedankt voor al het goede werk dat zij hebben verricht en kregen als blijk van dank een flesje wijn aangeboden.

De samenstelling van de HeCo is nu als volgt:
Frits van de Peppel      Wedstrijdleider
Jos van Lierop              Commissielid
Piet Verlijsdonk            Commissielid
Bert van Doorn             Commissielid
Theo Jansen                  Commissielid
Gerrit van Veenendaal Wedstrijdleider en Commissie voorzitter

Mijmeringen van een Herendag deelnemer

Het is opvallend dat veel heren ruim op tijd aanwezig zijn om de spieren te verlossen van de weekend krampen. Daarnaast wil een ieder het hoogste presteren om uiteindelijk met de dagprijs en in een later stadium met de eindprijs aan de haal te gaan. Duidelijk is te merken dat de voorbereiding reeds voor het weekend moet zijn gestart gezien de fitheid van de deelnemers. Alles maar dan ook alles heeft men gelaten om de conditie van lichaam en geest op het wenselijke niveau te brengen en te houden. De maandag vergt het uiterste van alle deelnemers en tijdens het melden bij de wedstrijdleiding merk je al dat een ieder behoorlijk is gespannen.

Als jonge honden gaan de deelnemers van start en worden natuurlijk onmiddellijk geconfronteerd met de moeilijkheidsgraad van onze baan. Het baan onderhoudsteam en de vrijwilligers hebben zoals altijd de baan in puike conditie weten te brengen en de greens lopen als een trein en de holes  zijn zoals altijd avontuurlijk gestoken. Diegene die hiervoor verantwoordelijk is, moet wel een heerlijk gevoel krijgen bij het zien van de reacties van de spelers. Elke hole vergt de uiterste concentratie en uiteraard talent. Er zijn altijd uitdagingen in de vorm van wind, bunkers, heide, prachtige vergezichten en niet te vergeten de vele vogels. Soms tref je het extra als er plotseling een ree of een zwijn goedendag komt zeggen.

De grootste handicap ben je echter zelf en regelmatig is het noodzakelijk  jezelf moed in te spreken en niet als een watje te spelen.  Een echte Stippelberger gaat voor de aanval en gaat regelrecht op het doel (vlag) af. Na ca 4 ½ uur zijn de meeste deelnemers volledig uitgeput en worden de resultaten door de wedstrijdcommissie in beeld gebracht. Deze commissie zorgt ervoor dat er elke week een wedstrijd wordt georganiseerd waar steeds meer deelnemers gebruik van maken.

Het deelnemersveld bestaat uit heren met uiteen lopende handicaps ( 0-36) echter ook hier geldt de olympische gedachte meedoen is belangrijker dan winnen. De sfeer is altijd super en tijdens en na de prijsuitreiking geniet een ieder nog van alle verhalen en gesprekken onder het genot van een drankje. Of je nu nieuwkomer bent of reeds overtuigd bent van je golf capaciteiten een dag als Herendag zorgt ervoor dat je echt aan de bak moet. Daarnaast is het toch een heerlijk gegeven dat je met je flight genoten een gezellige dag hebt op onze prachtige Stippelberg.

Welnu als je nu enthousiast bent geworden, twijfel dan niet, schrijf je in en ervaar het maandag Stippel gevoel.

Groeten,
Obelix Backspin