Op 7 januari vond de traditionele Nieuwjaarsgolfwedstrijd plaats op onze golfbaan. Aansluitend wensten de leden elkaar tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie de beste wensen voor 2018. Tijdens zijn speech memoreerde Jan van Maasakkers, voorzitter van het stichtingsbestuur, dat het ledenaantal, tegen de landelijke trend in groeit en dat er voor 2018 een sluitende begroting is opgesteld. Ook Theanne van Lierop, voorzitter van de golfvereniging, gaf aan dat de vereniging bruist van de activiteiten met heel veel vrijwilligers die hieraan hun steentje bijdragen.

Nieuwjaarswedstrijd
Een kleine 70 deelnemers deden mee aan de Nieuwjaarswedstrijd, die in de vorm van een 9-holes Texas Scramble wedstrijd plaatsvond, waarbij elk team uit 4 spelers bestond. Vanwege het grote aantal deelnemers werd gebruik gemaakt van zowel hole 1 t/m 9 als hole 10 t/m 18 van de Champions Course.  Dit betekende dus ook 2 winnaars, over de hole 1 t/m 9 kwam het team Martien Kusters, Fettje Suijs, Paul van Lakerveld en Dinphy Stockx als winnaar uit de bus. Bij hole 10 t/m 18 mocht het team Hans Gruijters, Gonnie Janssen, Erik van Kilsdonk en Jan Rooijckkers zich tot winnaar kronen. De wedstrijd werd voortreffelijk georganiseerd door de Thema wedstrijd commissie, bestaande uit Irene Lemmers, Eddy Filon, Lisanne Truijen en Peter Smits. Heel erg bedankt daarvoor.

Nieuwjaarsreceptie
De Nieuwjaarsreceptie werd zeer goed bezocht met ruim 125 leden. In zijn Nieuwjaarsspeech gaf Jan van Maasakkers aan dat van de 286 golfbanen in Nederland golfbaan Stippelberg zich handhaaft tussen de 10e en 15e plaats. Een prestatie van formaat, waar een woord van dank aan de baanonderhoudsploeg van de Enk en de vele vrijwilligers volledig op zijn plaats is.  Het ledenaantal groeide van 806 vorig jaar naar 864 begin 2018. Dit alles resulteert in een sluitende begroting voor 2018, waarbij Jan wel aangaf dat het ledenaantal en het aantal gastspelers nog verder dient te groeien, evenals het rendement van een aantal activiteiten om financieel volledig gezond te zijn. “Door onze nieuwe golfschool onder leiding van Cees Adams, de gewijzigde business aanpak en onze nieuwe chef-kok Edwin Hilhorst, gecombineerd met de inzet van alle andere professionals, vrijwilligers en leden, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken”, aldus een gepassioneerde Jan.

Theanne begon haar speech met een moment van stilte om zodoende stil te staan bij het overlijden in 2017 van onze leden: Ton Markhorst, Jan Cornelissen en Jan van den Eijnde. Daarna gaf Theanne aan dat het bestuur van de vereniging in 2018 vol inzet op de integratie van nieuwe leden binnen de vereniging en begeleiding van beginnende golfers in samenwerking met de golfschool en de leden die zich als coach hebben gemeld. Kortom ieder lid moet zich binnen onze vereniging thuis voelen. Tevens maakte Theanne de golfer en golfster van het jaar bekend. Bij de dames werd Loes Markhorst golfster van het jaar en bij de heren ging Nick Elsen met deze eer strijken.

Wist u dat?
Tijdens de speeches van Theanne en Jan vermelden zij nog een aantal leuke wetenswaardigheden.

  • 420 leden hebben afgelopen jaar hun handicap verlaagd.
  • Het bedrijf Hyteps van Jorlan Peeters gaat de NGF competitieteams van golfkleding voorzien. Heel fijn.
  • In 2018 komt er een nieuwe prijs:de Tankard prijs, dit is een prijs voor de golfer of golfster die in 2018 het meest zijn of haar handicap weet te verlagen. Voorwaarden voor deelname volgen later in StipFlits.
  • Er komt een nieuwe wedstrijd Beat the Pro, dan kunnen we zien wie in staat is om Cees en Bert te verslaan.
  • We hebben in 2017 samen 49.000 rondjes golf gespeeld op onze baan en onze gastspelers hebben 9.500 rondjes gelopen.
  • De meest sportieve leden hebben in 2017 meer dan 200 rondjes op de teller gezet, waarvoor hulde.

Sfeerimpressie van Timsadi
Het was me het zondagje wel weer, een en al gezelligheid. Helaas konden wij niet met de wedstrijd meedoen wegens andere verplichtingen. Het was een verbroedering en verzustering van jewelste, omhelzen, kussen, niks Me-too. Ook zulke mooie positieve berichten bereikten ons. Onze baan Stippelberg bij de top 15 van alle andere banen en een groeiend aantal leden. Ook de verdrietige dingen kwamen ter sprake. Even een stilte ter nagedachtenis. De gesprekken waren zeer gevarieerd, van ondergoed voor dames en heren , de douches, handlezen en over taal valt niet te twisten. Gratis drankjes, bitterballen, ach het kon niet op. De stamppotten hebben we aan ons voorbij laten gaan, we hadden nog een kliek pasta in de koelkast. Weggooien is zonde niet waar? Maar velen genoten ervan. Het was al laat toen we naar huis reden. Ja, het was kei gezellig en Hou doe.

Ook was er een prijs van de mooiste foto die in 2017 van de golfbaan is gemaakt. Deze prijs werd gewonnen door Patrick Prinsen voor zijn foto van hole 9 van de Championship Course.

Wat een beauty deze mooiste foto van onze golfbaan van Patrick Prinsen

Onderstaand een aantal mooie foto’s (met dank aan Cees van Dijk), die een goed beeld geven van de gezellige sfeer die er heerste tijdens de Nieuwjaarsreceptie.