Nu het seizoen 2018 voor de deur staat en de lentekriebels de overhand krijgen, is het van belang je goed voor te bereiden voor alle plannen die je hebt op onze prachtige golfbaan Stippelberg.

Het edele golfspel is niet eenvoudig en heeft altijd volle aandacht nodig van lijf en geest. Rust is dan ook een must om alle talenten die je ongetwijfeld bezit, kans te geven zich verder te ontwikkelen om zo een goede score te realiseren. Uiteraard heb je tijdens je prachtige dromen tig birdies geslagen en is het je gelukt een hole in one te fabriceren. Nu de praktijk!!!!

Daar sta je dan op een vroege morgen met al je goede bedoelingen en gonst het door je hoofd waar moet ik nu op letten .
Hoofd stil houden, doordraaien, voeten in juiste stand, adem halen op juiste manier en vooral zorgen dat je hoofd leeg is. Het valt niet mee maar snel heb je jezelf onder controle, zodat je gereed bent om een aanval te doen op handicap verbetering of zelfs plannen hebt om minimaal clubkampioen te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is daarbij van groot belang dat je goed geprepareerd bent met de juiste uitrusting, kleding en natuurlijk een sterke persoonlijkheid die voor jou bereid is het vuile werk (draagwerk) uit te voeren.
Natuurlijk is de keuze van de ballen, moet ik nu soft of minder soft niet onbelangrijk en is de kwaliteit van de clubs een vanzelfsprekendheid echter de grootste factor ben jezelf. Daar ga je dan terwijl je medespelers grote twijfels hebben .
Maar zoals altijd het komt goed. Je gooit alles in de strijd zoals je het hebt geleerd en je bent verbaasd dat je redelijk goed weg komt. Bij hole 2 begint echter de ellende gezien het feit dat je overmand wordt door stress waardoor het putten plotseling een probleem wordt.

Inmiddels heb je ook ervaren dat de bunkers op golfbaan STIPPELBERG gebouwd zijn door een architect die waarschijnlijk een slecht humeur heeft gehad tijdens de bouw gezien de steile wanden. Daarnaast staan er links en rechts bomen die af en toe de neiging hebben zich te verplaatsen met het gevolg dat je ondanks het roepen van fore jezelf treft.

 

Elke hole/fairway op golfbaan Stippelberg blinkt uit in verrassingen, gezien het feit dat alles schots en scheef loopt waardoor uiterste concentratie wordt gevraagd. Zo niet dan kom je van zelf in de problemen en moet je overgaan op plan B.

Natuurlijk speel je het spel conform de etiketten en respecteer je de spelregels. Af en toe behulpzaam zijn bij calamiteiten is normaal en uiteraard is fairplay vanzelfsprekend. Ook belangrijk is begrip en geduld voor onverwachte situaties die zich kunnen voordoen.

Intussen kom je erachter dat de baan ondanks alle hindernissen in een puike conditie verkeert en dat jezelf verantwoordelijk bent voor het foutief aanspelen of een verkeerde inschatting van de afstand. Het is een super gevoel als je na 18 holes/4 uur/ en circa 10 km lopen het clubhuis in zicht komt en je de sterke verhalen met je flight genoten kunt delen onder het genot van een drankje en een hapje in ons mooie clubhuis.
Het is en blijft een grote uitdaging omdat onze golfbaan elke dag verandert en de invloed van weer en wind invloed hebben op de resultaten.

Groeten
Obelix  Backspin