Afgelopen zaterdag, 19 mei, werden op Golfbaan Stippelberg de Erpse Golf Kampioenschappen gespeeld. Dit was inmiddels al weer de 13e editie van dit kampioenschap.

De weersomstandigheden waren ideaal voor een potje golf: nagenoeg windstil en af en toe liet het zonnetje zich zien.  Ondanks dat niet voor iedereen het spel liep zoals gehoopt, was het toch genieten in die mooie natuur.

Vanaf een uur of 11 vertrokken de eerste spelers de baan in, veelal in flights van 3. De spelers waren verdeeld over een 3-tal categorieën namelijk: heren met een handicap onder 25,  heren met een handicap boven 25 en dames.

Rond een uur of 5 waren de spelers weer allemaal terug, moe maar voldaan. Intussen stond een lekker buffet klaar voor eenieder. Tussen hoofdgerecht en dessert (dus niet tussen de soep en de erpel) nam Jan de Vocht namens de organisatie het woord om de prijzen uit te reiken. In de categorie heren <25 bleek Geert van Hoof de sterkste met 39 stableford punten. In de categorie met handicap boven 25 ging de hoofdprijs naar Harrie Fransen.

Gelukkig namen dit jaar weer wat meer dames aan het toernooi deel, waarbij Franke van de Elzen de sterkste bleek met maar liefst 42 punten.

Met zo’n 54 deelnemers was dit kampioenschap weer een geslaagd evenement. Het aantal dames zouden we graag nog uitgebreid zien komend jaar. De organisatie bedankt de sponsoren en de deelnemers en hopelijk tot ziens in 2019.

 

Heren < hcp 25

Heren > hcp 25

Dames

1.       Geert van Hoof   39 1.       Harrie Fransen 1         Franke van de Elzen
2.       Pieter Antonides  37 2        Bert Zonnenberg 2        Wilhelmien van Goor
3        Joost Antonides   37 3.       Willy van Erp 3        Patricia v.d. Spank

The Neary werd behaald door Riet van den Elsen

The Longest door Wilhelmien van Goor

Minste aantal slagen over 18 holes: Willem van den Elsen met 83 slagen.

 

Erpse Golf Kampioenschappen 2018