Vanaf 1 september start de inschrijving voor de NGF competitie 2019 via E-Golf4U. Inschrijven en deelname aan de competitie is aan bepaalde voorwaarden verbonden. Lees daarom voor inschrijving de voorwaarden goed door.

 

1.Algemene informatie

De deelnemers aan de NGF competitie worden door de vereniging voorzien van club kleding (polo en trui) en trainingsfaciliteiten. Afhankelijk van de competitiedeelname zal met name de trainingsfaciliteit nader worden verdeeld. Uitgangspunt is dat de “prestatieve” teams 36 holes en jeugdteams hiervan ruim profiteren.

Wij willen graag weer een aantal TOP Teams aan de competitie laten deelnemen en roepen nadrukkelijk de lage handicappers ( = < 14 )  op zich in te schrijven voor de Standaard Klasse, die 36 holes op zondag bevat. De deelname aan deze “prestatie” competitie is zeker Stippelberg waardig.

De competitie loopt van  eind maart tot half mei 2019  en bestaat uit 5 wedstrijd dagen, te weten op:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een van de vijf keer is men gastheer of gastvrouw. Het thuisteam speelt dan in principe niet zelf, maar verzorgt de hele dag voor de bezoekende teams.De kosten die het met zich meebrengt zijn voornamelijk kosten van diner en drankjes op de speeldag en bedragen gemiddeld tussen de € 30 en € 50 euro per wedstrijddag per persoon. Daarnaast zijn de kosten voor de thuisdag. Afhankelijk van de onderlinge afspraken met de tegenstanders, wordt gekozen om tot en met de lunch of borrel voor rekening van de thuisploeg te houden.

Om mee te kunnen spelen met de NGF competitie dient met aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Men is lid van Golfbaan Stippelberg: A- en B-leden
 • De handicap eis is voor dames en heren 36,0 of lager
 • Voor senioren geldt een leeftijd met ingang van 1 april van het betreffende jaar 50 jaar of ouder

2. Inschrijfmogelijkheden

De NGF biedt diverse competitiemogelijkheden aan. Vanwege baanbezettingen is het voor de leden van golfbaan Stippelberg mogelijk om in te schrijven voor de volgende competities:

– Dames/Heren 36-holes op zondag
– Dames/Heren 27-holes op zondag
– Dames 27 holes op dinsdag
– Dames/Heren Senioren 27-holes (dames donderdag, heren vrijdag)
– Dames/Heren Senioren 18-holes Afdeling (dames donderdag, heren vrijdag)

 Voor de jeugdcompetitie geldt een aparte inschrijving via de jeugdcommissie. Deze volgt later.

 
3.Spelvormen

Tijdens de competitie wordt matchplay gespeeld in diverse varianten:

36 holes:   ochtend 18 holes Foursome, middag 18 holes singels, heren witte teebox, dames blauwe teebox
27 holes:   ochtend 9 holes Greensome, middag 18 holes singel, heren gele teebox, dames rode teebox
18 holes:   9 holes Greensome en 9 holes singel (achter elkaar door), heren gele teebox, dames rode teebox

 

4.Voorwaarden vanuit de vereniging:

Vanuit de golfvereniging worden onderstaande voorwaarden gesteld aan inschrijving:

 • Indien men zich inschrijft, conformeert men zich met de beslissingen die genomen worden door Competitie Commissie (CC)
 • Inschrijving vindt als volgt plaats.
  • Inschrijving vindt plaats op individuele basis.
  • Inschrijving vindt plaats per competitie onderdeel: zondag 36 of 27 holes, senioren heren 27 of 18 holes en senioren dames 27 of 18 holes
  • Inschrijving vindt plaats via E-Golf4U bij de aangeduide onderdelen op 1 oktober
  • Inschrijving sluit op 1 oktober 2018.
  • Bij de inschrijving kunnen voorkeuren worden aangegeven inzake; voorkeur team, op basis van voorgaande competitiejaar. Dit biedt geen garantie
 • Indeling van de teams wordt na inschrijving bepaald door de competitie coördinatoren CC.
 • Een speler dient bereidt te zijn in te vallen in een ander team, e.e.a. volgens de NGF competitieregels.
 • We verwachten dat een competitie speler deel neemt aan de Strokeplay en Matchplay clubkampioenschappen en enkele maandbekers
 • De competitie spelers wordt gevraagd om, al dan niet ad hoc , bij te dragen in de ondersteuning van evenementenorganisatie als NGF wedstrijden en club wedstrijden zoals Stippelberg Open, themawedstrijden etc. Hiertoe zal na de team indeling een inrooster mogelijkheid worden gemaakt.
 • Voor alle deelnemers geldt dat er wordt verwacht om op alle dagen aanwezig te zijn, zeker ook als men ontvangend/gast team is.
 • Eventuele uitzonderingen voor deelname aan de competitie worden door de competitie coördinatoren CC beoordeeld.
 • De vereniging draagt zorg voor teamtraining en clubkleding (polo en trui)

 

4.Indeling teams

In principe bestaat een team uit 6-8 spelers. De CC behoudt zich voor hiervan af te wijken, bijvoorbeeld als het aantal inschrijvingen hiertoe aanleiding geeft.
Indeling van de prestatieve teams geschiedt niet alleen op basis van handicap, maar ook op deelname en resultaten van maandbekers en clubkampioenschappen en NGF competities in het verleden.
Indien een team incompleet wordt wegens bijvoorbeeld het doorschuiven van teamleden naar andere competities of niet meer deelnemen, zullen in eerste instantie nieuwe inschrijvingen worden opgesteld met een bij het team passende handicap.
Voor nieuwe inschrijvingen geldt, dat met hen een nieuw team wordt geformeerd bij voldoende inschrijvingen. Bij zeer uiteenlopende handicaps zal de CC zich beraden over een nieuwe teamindeling of het indelen van spelers bij een bestaand team met daarbij passende handicap.
Bij onvoldoende inschrijvingen voor een geheel nieuw team zal de CC in overleg treden met de captains over het indelen van nieuwe inschrijvers bij een bestaand team, in aanmerking nemende handicap en wedstrijdresultaten.

Mochten n.a.v. bovenstaande nog vragen zijn, kunt u contact opnemen met de Competitie coördinatoren van Golfbaan Stippelberg Loes Markhorst en Louis Tjoeng