10 jaar in succes spelen we in de regio , waarvan de laatste op Golfbaan Stippelberg in Bakel, het Brabantse Disabled Open, de wedstrijd voor golfers met een lichamelijke beperking. 

In 2017 voegde we daar een nieuwe uitdaging aan toe. We zochten via contacten en media naar personen die nog nooit, of bij uitzondering 1 keer een golfbal hadden geslagen, laat staan of ze wisten wat het inhield.

11 personen hebben in 2017 mee gedaan met hun problemen als rolstoel gebonden, dwarslaesie, spasme, visueel gehandicapt, deels verlamd. En wat waren die mensen verheugd met hun prestatie van de dag. Met het aanbod dat men ook nog mocht vervolgen met lessen, aangeboden door de Stichting Brabantse Disabled Open ( met de Stippelberg-pro’s Cees Adams en Bert v Zutphen) en de stichting Golfen zonder Grenzen met de Pro Nick Goedhart van het Woold.

Deze succesvolle samenwerking krijgt vervolg.!!!

Op  zaterdag1 september 2018 is wederom de Brabantse Disabled Open op Golfbaan Stippelberg, met ondersteunende samenwerking met het Woold. Hier zullen alle toppers van Nederland meedoen, en is het bijna een must voor u te komen kijken, de kenners weten het, de nieuwkomers zullen verbaasd zijn.

Maar wat zeker zo belangrijk isDE CLINIC : we zetten de deur wagenwijd open voor personen met een lichamelijke beperking die ge├»nteresseerd zijn, nog nooit een balletje geslagen hebben en hun beproeving in deze sport willen doen. Die nieuwsgierig zijn hun grenzen te verleggen. Meld u aan, persoonlijk, of als u iemand weet, beveel hem ons dan aan en wij nodigen uit. Via cees@brabantsedisabledopen.nl kunt u alle info aan ons doorgeven. Wij kunnen 10 personen die dag plaatsen, wie eerst komt wie het eerst….En daarna proberen we te doen wat alsnog kan. Maar voor de deelnemers, het is gratis en all inclusive. Op bijgaande foto de deelnemers na hun eerste les van hun leven.

 

 

Lichamelijke beperking en toch golfen