Op zaterdag 22 september, de laatste dag van de feestweek, was het wederom zover. De jaarlijkse scramblecupwedstrijd werd gespeeld op de Stippelberg. Om half tien stonden 110 spelers of anders gezegd 55 koppels klaar om met elkaar de strijd aan te gaan.
Bij binnenkomst hing er een lijst met de flightindeling, waarop keurig was aangegeven bij welke tafel een ieder zich moest melden om de al ingevulde speelkaart in ontvangst te nemen. Het excuus  “ik ben te laat want de rij bij het  inschrijven was zo lang”, kon hierdoor zeker niet aangevoerd worden. Na een korte speluitleg werd om tien uur gestart op de baan die er goed bijligt en ook de weergoden waren ons goed gezind (dat helpt altijd om er een fijne dag van te maken).
Wij mochten, samen met Bart en Guido, als eerste flight starten op hole 6 en kwamen daar direct goed uit de startblokken met een birdie en dat geeft direct vertrouwen. Ondanks dat dat we met velen in de baan waren, hebben we deze dag toch goed door kunnen lopen. Na 13 holes met de nodige bogeys, parren en birdies arriveerden we op hole 9 van de executive baan. Hier werd, zoals elk jaar, door iedereen een poging ondernomen om één of meer ballen in de getrokken cirkel te pitchen. Tjonge dat valt toch tegen ondanks dat de afstand maar 70 meter bedraagt. Ook zal hier de nodige hilariteit zijn ontstaan als er weer iemand 4 van de 5 ballen in het water pitcht in plaats van in de cirkel, maar uiteindelijk draait het toch om het goede doel.
Na nog een verdere onderbreking met een heerlijke wrap en een smoothie bij het clubhuis, gingen we naar hole 1 om onze laatste 5 holes te spelen, waarbij we ons tot doel stelden om deze allemaal in par te spelen. Dat lukte op één bogey na. Zodoende scoorden we 3 birdies, 6 bogeys en 9 pars. Het mooie van deze spelvorm is, dat je zelf niet alle ballen goed hoeft te slaan, als je partner dat maar doet op het moment dat je zelf een slechte bal slaat.  Dat lukte deze dag bij ons erg goed, wat ons uiteindelijk een eerste plek opleverde.

Na de prijsuitreiking was het toch mooi om te zien dat er velen gebruik maakten van de verschillende door de keuken voorgestelde scramble schotels , het clubhuis was bijna te klein!!
We denken dat we namens iedereen spreken als we de organisatie, Nick en Helene en de horeca bedanken voor deze mooie golfdag.

Eduard Beckers en Theo Donkers

Scramblecup 2018