Op 25 en 26 augustus vonden weer de jaarlijkse Strokeplay kampioenschappen plaats op de Stippelberg. Op de Championship Course als ook de Executive Course werd gestreden om de podium plaatsen. Zaterdag werd het spel nog bemoeilijkt door een stevige wind en een enkele heftige regenbui terwijl zondag de omstandigheden uitstekend waren met een klein briesje en een zonnetje.

Het aantal deelnemers was ongeveer gelijk aan voorgaande jaren behalve bij de dames categorie lage handicap. Doordat maar twee leden zich hadden aangemeld werd besloten om deze wedstrijd bij gebrek aan deelnemers niet door te laten gaan.

Op de Executive had Liselotte Bekkers na de eerste dag bij de dames de leiding stevig in handen maar liep op zondag een mindere ronde. Aangezien het leaderboard in het clubhuis misleidende standen liet zien werd op het terras driftig gespeculeerd wie er nu toch in de prijzen waren gevallen. Uiteindelijk werd Liselotte toch eerste met een netto score van 61 slagen gevolgd met slechts één slag meer door Ans Maas. Karin Mouwen wist zich van een zesde plaats knap op te werken naar de derde.

Bij de mannen hadden Peter Stolker en Teun de Vocht zich na negen holes aan kop genesteld. Peter had op zondag wederom een goede ronde en kon Teun het goede spel van Peter helaas niet evenaren. Peter eerste met een totaal van 67 netto, Teun tweede met 71 terwijl Maarten van Berlo met twee “steady” ronden van 38 op 76 als derde eindigde.

Bij de dames senioren wist Janneke Jansen met twee keer 92 slagen bruto de titel binnen te slepen terwijl Marijke van den Bogaard met twee keer 93 slagen beslag legde op de tweede plaats. Op gepaste afstand wist Mieke Martens met een knappe prestatie op te derde plaats te eindigen.

Bij de heren senioren waren na de eerste dag een zestal koplopers te onderscheiden met onderling slechts een aantal slagen verschil. Maar door een geweldige tweede ronde van 81 slagen wist Roderick van den Bogaard de titel binnen te slepen. Ton Starren steeg ook boven zich zelf uit door tweemaal met 86 slagen in zijn buffer te spelen en zodoende op plaats twee eindigde. Ary van Uden en Han Hoeben streden om plek drie maar door een betere slotronde wist Ary hier beslag op te leggen.

Bij de lage handicap groep wist ons jonge talent Melvin Muller vorig jaar voor het eerst de gevestigde orde te verslaan. Iedereen was dan ook benieuwd of hij die prestatie dit jaar kon herhalen. Na de eerste dag had hij de verwachtingen al deels waar gemaakt door met 83 slagen de koppositie te nemen voor Nick Elsen met 84 en Sander Kok met 86. Op de tweede dag liet hij er geen twijfel over bestaan wie de Strokeplay kampioen 2018 zou worden. Met een ronde van 80 slagen nam hij ruimschoots afstand van Nick en Sander en wist dus zijn titel te prolongeren. Nick werd tweede met een totaal van 171 en Sander derde met 178.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt door onze voorzitter en was het goed om te zien dat het merendeel van de deelnemers hiervoor waren gebleven om de kampioenen te feliciteren.

Kees Snip

Wedstrijd organisatie

Strokeplay kampioenschappen Stippelberg 2018